Dubbelen (padel en tennis) onder voorwaarden weer toegestaan
2 november 2020
Categorie:
Tags:
Tags: , , ,

Sinds 23 oktober 2020 was het in Meppel niet meer toegestaan te dubbelen, waardoor ook padel niet meer mogelijk was met 4 spelers. Dit bericht van de Veiligheidsregio Drenthe en de Gemeente Meppel heeft voor veel onrust en onbegrip gezorgd.

In de rest van Nederland mocht dit immers wel, uiteraard met inachtneming van de aan het dubbelen en padellen gestelde voorwaarden. Deze kun je vinden via Richtlijnen KNLTB dubbelspel en padel.

Vandaag ontvingen wij een nieuw bericht van de Gemeente Meppel: De tekst van dit bericht luidt als volgt:

De huidige Noodverordening van 14 oktober 2020 bepaalt dat voor sporten buiten geldt dat niet met meer dan vier volwassen personen in een groep mag worden gesport. Er mogen wel meerdere groepen van vier personen tegelijk sporten. De individuele groepen van maximaal 4 personen moeten duidelijk afgebakend worden. Uiteraard geldt voor alle volwassenen de plicht om 1,5 meter afstand te houden. Er moet dus sprake zijn van een sport- of trainingsactiviteit waarbij de 1,5 meter continu geborgd kan worden.

Bij tennis mag trainen met vier personen op een veld exclusief trainer. Bij de training moeten de spelers te allen tijde 1,5 meter afstand houden van de andere spelers. Wedstrijden zijn verboden, hieronder vallen ook partijtjes tijdens training. De 1,5 meter kan hierbij niet gegarandeerd worden. Dit betekent dat dubbelen op een training is toegestaan, zolang dit niet in een partijvorm geschiedt.

Kort samengevat betekenen dit bericht en de informatie van de KNLTB:

  • Hou rekening met de 1,5 meter afstand;
  • Vrij spelen mag maar in vaste koppels, niet draaien, niet wisselen, zelfde baan, zelfde helft;
  • Wedstrijden spelen mag niet, dus niet tellen (niet hoorbaar, niet zichtbaar);
  • Overslaan, trainen, oefenen is toegestaan. Tip: je kunt ook punten oefenen;
  • Ballen die door het midden komen, laten gaan, in ieder geval er niet allebei op af gaan;
  • Geen eten en/of drinken uitwisselen;
  • Geen rackets delen.

Wij zullen het afhangbord weer aanpassen zodat jullie vanaf dinsdag 3 november weer vrij kunnen spelen met 4 personen.

Let op: Er is een reële kans dat er wordt gehandhaafd, hou je dus aan bovenstaande voorwaarden om boetes en sluiting van park en hal te voorkomen.

Veel dubbelplezier!

 

Met sportieve groet,

Bestuur MLTC