Tenniskids, leuk en succesvol lesprogramma voor de allerkleinsten
16 augustus 2009
Categorie:
Tags:
Tags:

De KNLTB ging daarom op zoek naar een geschikt jeugdconcept voor tennisverenigingen en vond dat in Engeland: Tenniskids!

Tenniskids nu ook bij MLTC
Tennis een moeilijke sport om te leren? Helemaaal niet! Met Tenniskids biedt MLTC jeugdspelertjes (vanaf 5 jaar) leuke en leerzame activiteiten, waardoor ze eerder het tennisspel kunnen spelen dan nu vaak het geval is. Hoe? Door klein te beginnen. In drie stappen bereiden onze trainers jonge kinderen voor op het echte tennis: op een hele baan met echte tennisballen. Van Rood via Oranje naar Groen!

Tenniskids Rood
In deze eerste fase maken kinderen kennis met het tennisspel. Zij ontwikkelen basisvaardigheden zoals bewegen en coördinatie, nemen deel aan veel leuke activiteiten en spelen kleine wedstrijden.

Tenniskids Oranje
In de tweede fase wordt gewerkt aan de verdere ontwikkeling van de basisvaardigheden. Kinderen leren nieuwe slagen en technieken, die hen voorbereidt op het spelen op een grote baan. De wedstrijdduur wordt steeds langer.

Tenniskids Groen
De voorbereiding op het hele baan tennis! Kinderen in deze fase zijn groter en sterker en dus in staat de hele baan te bestrijken. Techniek en tactiek wordt verder ontwikkeld, evenals atletische vaardigheid. Wedstrijden worden wederom langer en competitietennis gaat een belangrijkere rol spelen.
Spelenderwijs leren tennissen.

 

Spelplezier en het ontwikkelen van vaardigheden, daar gaat het om. Aangepaste baangroottes en speciale Tenniskids lesmaterialen zoals: stickerboekjes, scorekaarten, gimmicks en certificaten sluiten perfect aan bij de mogelijkheden en de belevingswereld van jonge kinderen. Spelenderwijs leren ze technisch en tactisch goed tennissen. Wie weet, levert het MLTC nog meer talenten op.
De opzet van Tenniskids is ideaal om leuk en goed tennis te kunnen leren.

Onze tennisleraren zijn er klaar voor. Zij hebben een speciale Tenniskids cursussen gevolgd en gegeven. Zij beschikken over nieuwe, professionele en inspirerende lesmaterialen.

Meer weten?
U vindt alles over Tenniskids op: http://www.tenniskids.nl

Bij MLTC kunt u contact opnemen met het secretariaat 0522 241622 of met de trainer Jelle Boers (06 18883005).

Een mailtje met uw vraag kan ook.