Tennis/Padel en het Coronavirus update 5, we gaan weer tennissen
27 april 2020
Categorie:
Tags:
Tags: , , ,

Dinsdag 21 april 2020 was er opnieuw een persconferentie van het kabinet rondom de maatregelen om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan. Een klein deel van de maatregelen wordt per 29 april 2020 versoepeld.

Kinderen tot en met 12 jaar en jeugd van 13 tot en met 18 jaar mogen vanaf die datum onder strikte voorwaarden weer gaan sporten.

De KNLTB, heeft in samenwerking met het NOC*NSF strikte richtlijnen opgesteld waaronder ook MLTC weer kan opstarten. Deze algemene regels kun je vinden via Protocol verantwoord sporter NOC*NSF en Aanvullende voorwaarden KNLTB.

De gemeente Meppel is nauw betrokken bij het weer gaan sporten van de 2 genoemde leeftijdsgroepen. Ook MLTC en Breakpoint hebben intensief contact met de gemeente.

Het bestuur van MLTC heeft in overleg met de diverse partijen besloten vanaf 29 april 2020 het park open te stellen voor tennistraining voor kinderen tot en met 12 jaar en jeugd van 13 tot en met 18 jaar. Deze trainingen zullen plaatsvinden onder begeleiding van trainers van Breakpoint en op basis van een gezamenlijk opgesteld protocol. Er is dus GEEN mogelijkheid tot vrij tennissen of padellen, de oefenmuur en de minibanen zijn dus ook niet beschikbaar. Het park is zeer beperkt open en alleen toegankelijk voor kinderen die komen trainen, trainers en toezichthouders. Voor meer informatie over de voorwaarden van de tennistraining en hoe deze georganiseerd gaat worden, kun je het opgesteld protocol raadplegen.

MLTC en Breakpoint zullen na de eerste week evalueren om te zien of wij de activiteiten kunnen uitbreiden of dat er wellicht zaken zijn die beter kunnen. Wij zullen jullie op de hoogte houden.

Breakpoint zal alle ouders die kinderen hebben die in aanmerking komen voor deelname aan de begeleide tennistraining per mail benaderen met een indeling en extra informatie over de training.

Wij begrijpen dat een groot deel van onze leden ook graag weer zou gaan tennissen of padellen. Helaas zijn deze mogelijkheden er (nog) niet. MLTC zal de richtlijnen van de overheid en het RIVM blijven volgen en zodra er mogelijkheden zijn voor andere groepen van onze leden hier zeker actie ondernemen. Tot die tijd zullen we in kleine stapjes voorzichtig de tennislessen weer op gaan starten voor de jeugd.

 

Met sportieve groet,

Bestuur MLTC