Spelen op een gravelbaan

Label:

Hoe om te gaan met een gravelbaan?

Deze baansoort bestaat voor 100% uit natuurlijke materialen. Gravel staat bekend om haar prettige speeleigenschappen en is favoriet onder vele tennissers. Zo kun je er goed op glijden en is de stuitkracht van de bal hoog, waardoor het eenvoudiger wordt de bal te bereiken en terug te slaan. Voor iedere tennisser is het belangrijk om te om te weten dat spelen op gravel ook wat andere zaken met zich meebrengt.

In het begin van het seizoen, dus na de winterperiode, moet je je er bewust van zijn dat een gravelbaan in het begin nog erg zacht zal zijn. De groundsman zal in deze tijd de banen met regelmaat egaliseren en rollen met een wals. De wals weegt maximaal 180 kg. Er zullen regelmatig gaten en kuiltjes in de baan worden gelopen. Belangrijk is om de uitgelopen gravel met de voet terug te schuiven en aan te stampen.

Wanneer je klaar bent met tennissen, zal de baan gesleept moeten worden met het sleepnet. De spelers die na jou komen willen immers ook graag spelen op een goed achtergelaten gravelbaan. Daarnaast zorgt het slepen ervoor dat de losgelopen gravel weer verdeeld wordt over de baan.

 

Deel dit bericht!