Padelbericht nr. 1, NIEUW NIEUW NIEUW

Aan álle MLTC-ers, oud en jong, groot en klein.

Beste leden,

Het is met plezier, dat ik jullie het volgende mag verkondigen. Nu de grote tennismuur, nadat alle ambtelijke en financiële hobbels genomen zijn, er binnenkort werkelijk gaat komen, staat er alweer iets anders (groots) te gebeuren.

Het bestuur rekent het tot haar verantwoordelijkheden en taken om ervoor te zorgen, dat de club gezond is en gezond blijft. In vele opzichten. Onderzoek en ervaringen hebben uitgewezen, dat tennisclubs in onze snel veranderende samenleving alléén recht van bestaan en kans op overleven hebben, als zij ook mee veranderen. Uitsluitend op de oude vormen en pijlers, hoe vertrouwd ook, blijven steunen, zal uiteindelijk niet volstaan. Een goede vorm van meebewegen, is het aanbieden van variatie binnen de eigen sport én het aanbieden van een verwante sport (waarbij de beleving toch weer heel anders is).

Het is om dié reden, dat wij ons georiënteerd hebben op het fenomeen Padel. Padel (spreek uit: páá dèl) is een spannend en laagdrempelig racketspel, dat zich tot de snelstgroeiende sporten in vele delen van Europa mag rekenen. Wij hebben de tennisbond KNLTB weten te overtuigen van onze ideeën. Enthousiast geworden door onze visie en standvastigheid, hebben zij besloten om ons op belangrijke punten te ondersteunen.

Een zeer belangrijke en zichtbare ondersteuning is het plaatsen van een mobiele Padelbaan op ons park in dit najaar, door en geheel voor rekening van de KNLTB. Dit zal gaan gelden als een ‘pilot-project’, sowieso gedurende de maanden september t/m november. Deze baan zal uiteraard op een goed zichtbare plek gestationeerd worden.

Het is de bedoeling, dat deze baan voor en door de leden en belangstellenden te gebruiken is, compleet met instructie en begeleiding. Probeer ‘m uit.

Beste mensen, het hoeft geen betoog, dat jullie bestuur hier heel, heel erg blij mee is. Dank aan de tennisbond natuurlijk voor een stukje bevestiging en een duw in de goede richting.

Hoe mooi ook, het is pas een (goed) begin. Momenteel zitten we in de fase, dat het bestuur de leden, álle leden hierbij wil betrekken. Denk met ons mee, kom met ideeën, wees kritisch, word enthousiast, raak betrokken.

Wij nodigen hierbij iedereen uit, uit alle geledingen van onze vereniging, om met ons mee te denken en te doen. Wij hebben jullie steun nodig. Meld je aan via onze trainer Harold Jans, harold@breakpoint.nu.

Meld je aan en samen met jullie stellen we een projectgroep Padel samen, die uiteraard al onze steun en medewerking zal krijgen.

Tot horens.

Met sportieve groet, namens het MLTC-bestuur,

Walther de Hart

Deel dit bericht!