Nieuwe ledenpassen beschikbaar!
19 maart 2019
Categorie:

De nieuwe ledenpassen liggen vanaf nu in het clubhuis en kunnen daar tijdens de openingstijden van het clubhuis worden afgehaald.
Voor nieuwe leden, die in 2019 lid zijn geworden van MLTC, zijn de passen helaas nog niet beschikbaar. Deze passen zullen in de laatste week van maart geleverd gaan worden. Zodra deze passen afgehaald kunnen worden ontvangen jullie een email van de ledenadministratie.

De KNLTB wil samen met de tennisverenigingen streven naar een zo duurzaam mogelijk tennisklimaat. Verenigingen worden gestimuleerd te verduurzamen en daar wil de KNLTB zelf ook een bijdrage aan leveren. Om die reden introduceert de bond dit jaar de meerjaren ledenpas: een pas die langer dan één jaar meegaat en waar dus ook geen jaartal meer op staat. De overstap naar de meerjaren ledenpas, heeft nog een belangrijke wijziging tot gevolg:

Belangrijkste wijziging voor deelname competities en toernooien

De opvallendste aanpassing ten opzichte van voorgaande ledenpassen is, naast het verdwijnen van het jaartal, het ontbreken van de speelsterktes. Vanaf 2019 geldt dan ook niet de ledenpas, maar het spelersprofiel op MijnKNLTB.nl als bewijs voor het lidmaatschap en jouw speelsterktes. Daarnaast heb je je ledenpas nog steeds nodig voor jouw bondsnummer en identificatie tijdens competities en toernooien.

Heb je al een account op MijnKNLTB.nl? Voordat je gebruik kan maken van deze website moet je eenmalig een account aanmaken. Bekijk hier de uitleg voordat je aan de slag gaat. Bij een volgend bezoek onthoudt de site je login-gegevens. Op de website staan al je wedstrijden overzichtelijk bij elkaar, vind je een uitgebreid spelersprofiel met informatie over actuele rating en ranglijstpunten en kan je in jouw favorieten spelers, teams en toernooien terugvinden.

Heb je problemen met het aanmaken van een account, omdat je gegevens niet kloppen? Neem dan contact op met de ledenadministrateur van jouw vereniging zodat hij je gegevens kan wijzigen in de ledenadministratie.

Verder weinig veranderingen

Met de meerjaren ledenpas kan je verder probleemloos inloggen op het digitale KNLTB Afhangbord, dat bij ons in de entree van de tennishal hangt, om een baan te reserveren.

Tot slot: Deze meerjaren ledenpas is 2 jaar geldig. Vergeet dus niet om aan het einde van het seizoen je pas goed te bewaren voor volgend jaar!

Het advies van de KNLTB is om voor juniorleden de (pas)foto op de ledenpas eens in de vijf jaar te vervangen en voor seniorleden eens in de tien jaar. Bij meerdere passen heb ik gezien dat de foto wel aan een update toe is. Is jouw foto aan vervanging toe, mail dan een recente (pas)foto naar de ledenadministratie. We gaan de passen niet tussentijds vervangen, vanwege de eerder genoemde verduurzaming en de kosten die aan vervanging verbonden zijn, maar wanneer er een nieuwe pas aangemaakt wordt, dan zal de nieuwe foto gebruikt worden. De nieuwe foto zal wel al direct op ‘afhangbord’ zichtbaar zijn.
Mail je digitale foto bij voorkeur als een jpg-bestand in de bijlage met vermelding van je naam en geboortedatum naar ledenadministratie@mltc.nl