In Memoriam Jaap Jager

Met dank voor deze bijdrage van een oud-trainer van MLTC; onverkort en letterlijk overgenomen, redactie

In Memoriam Jaap Jager

Enige tijd geleden hoorde ik van het overlijden van Jaap Jager en las ik een In Memoriam over hem in de Meppeler Courant.

Maar daarin ontbrak geheel zijn inzet in het verleden voor MLTC. Mijn MLTC-hart gebiedt mij hem alsnog postuum te memoreren, een taak die ik met gepaste trots volbreng:

Jaap was al jaren actief tennisser en lid van MLTC, speelde competitie en was altijd geinteresseerd in de verschillende en talrijke talentjes van onze club. Ook was hij jarenlang trouwe supporter en toeschouwer bij de zondagcompetitie.

Vanwege díe interesse vroeg ik hem toenmaals om VCL, Verenigingscompetitieleider, te worden van MLTC en dan met name voor de zondag, de “big boss” van de zondag dus. Dat was in de periode ná de onvolprezen Egbert Mastenbroek en vóór de periode Henk Schut, zeg maar in de opmaat tot de grote prestatieve ontwikkeling van MLTC net ná de eeuwwisseling.

Jaap deed dat met verve, met elan, met vriendelijkheid, met geduld, met souplesse en vooral met zijn altijd aanwezige glimlach: je kreeg Jaap niet kwaad, je kreeg hem niet gek en altijd werden problemen in der minne geschikt.

Later werd hij actief bij Omroep Meppel en ook daar bracht hij veel Meppeler tennistalentjes voor het voetlicht. Zijn échte sporthart lag bij het voetbal, maar zijn tweede sportliefde was zeker het tennis.

Ik zal altijd met plezier en waardering aan je terugdenken Jaap!

Silvester Jorna

 

Deel dit bericht!