Mattheo Knoop en Marrit Boonstra winnen MLTC Meppel NRT 2018
18 juni 2018
Categorie:
Tags:
Tags: , ,

Van 11 tot en met 17 juni 2018 werd door MLTC voor de 2e keer een Nationaal Ranglijst Toernooi (2 sterren) georganiseerd. Tijdens een NRT kunnen punten worden behaald voor de Nationale Ranglijst, hoe meer sterren, hoe hoger het niveau van de spelers.

Maandag 11 juni werd gestart met de kwalificaties in de HE en de DE. Per categorie gaan 4 deelnemers door naar het hoofdtoernooi dat op woensdag begon.

Bij de dames waren er 3 MLTC deelnemers die hoog genoeg op de ranglijst stonden om rechtstreeks toegelaten te worden voor het hoofdtoernooi. Flore Hullegie, die door middel van een wildcard kon deelnemen moest in de eerste ronde tegen Annick Verhaar, een sterke speelster uit het midden van het land die op nummer 53 van de ranglijst staat. Flore deed haar best maar kon het niet bolwerken. Elysia Pool stond in de eerste ronde tegen Diana Chehoudi, die als 5e was geplaatst in het toernooi. Elysia verloor helaas met 6-2-6-2. Annemart Kleijn wist als enige MLTC dame de 2e ronde te bereiken door te winnen van Gabriela Betzema (TC Suthwalda). In de 2e ronde speelde zij tegen de als 1e geplaatste Dainah Cameron, de nummer 15 van Nederland. Deze partij kon Annemart niet winnen.

Daphne Haverkamp tenslotte lootte in de eerste ronde ook direct een sterke tegenstander, Marrit Boonstra. Marrit won zondag uiteindelijk het toernooi. Marrit is nog bij MLTC bekend, zij zat in het competitieteam dat in 2012 promoveerde naar de Eredivisie.

Bij de heren wist Thomas van Maanen helaas niet door de kwalificaties te komen.

In het hoofdtoernooi deden 4 MLTC heren mee. Robin Grit trof in de eerste ronde Jarno Jans, een goede speler uit Groningen. Robin verloor de zeer spannende wedstrijd helaas met 4-6,6-4 en 5-7. Lars Bijsterbosch speelde prima partijen in de 1e en 2e ronde maar moest in de kwartfinale Tim van der Horst uit Amersfoort als zijn meerdere erkennen. Daan Romp speelde de eerste ronde in het hoofdtoernooi een prima partij tegen Casper Room (7-6, 7-6) en kwam in de 2e ronde Mattheo Knoop tegen. Mattheo, ook MLTC-er, won op zondag de finale van Ruben Konings.

De damesdubbel werd met grote overmacht gewonnen door het Meppeler koppel Daphne Haverkamp/Elysia Pool. Nadat zij eerder het duo Flore Hullegie/Annemart Kleijn uitschakelden, wisten zij in de finale te winnen van Nirielle de Bakker/Annick Verhaar met 6-4 en 6-2

De herendubbel was een strijd waaraan geen MLTC-ers deelnamen.

Werd overdag het NRT gespeeld, vanaf 16.30 uur waren de banen voor de tennissers van het Open toernooi, niet allemaal even prestatief maar wel allemaal met veel plezier met tennis bezig.

De Meppeler winnaars waren

HE3                 Robin Grit

HE4                 Jordy Grit

HE5                 Thomas van Maanen

DE5                 Kim van Dijk

DE6                 Kim van Dijk

HE7                 1. Guus Huisman/2. Ynze Zeeman

DE7                 1. Ebeline Boltje/ 2. Madeleine Dijkman

HD7                 Guus Huisman/Ynze Zeeman

DD7                 Gea Dolstra/Lisette Hassing

GD7                 Theunis Sjoerd Elzinga/Gea Dolstra

HE8                 1. Bastiaan van der Velde/2. Bob Fijnheer

HD8                 Bram Roffel/Bastiaan Stam

GD8                 Jan Piet van Dijk/Renate Mulder-Prins

DE8 35+           Baukje Ypma- de Boer