Gezelligheid en geweldige wedstrijden op T.C. Sprenkelaar, Apeldoorn
2 januari 2019
Categorie:

Van 22 december tot 30 december 2018, heeft een aantal MLTC ‘ers meegedaan aan het Open TCS Klaverblad Verzekeringen Kersttoernooi in Apeldoorn. De kerstverlichtingen hingen overal en de overheerlijke oliebollen lagen klaar. Harold en Jelle waren deze week als begeleiders mee met Thomas van Maanen, Gijs Feij en Vincent Schadee dus werd er vuurwerk verwacht. Nadat bijna alle wedstrijden tot de finaledag gewonnen waren (Vincent verloor in de eerste ronde via een supertiebreak van de HE4 van de finalist van dit toernooi) was het 30 december tijd om te laten zien wat de heren allemaal in huis hadden.

Thomas en Gijs speelden de finale in de HD4 nadat zij eerder in de week hun 2 poulewedstrijden soeverein gewonnen hadden. In de finale was er voor het eerst serieus sprake van tegenstand. De eerste set was heel spannend maar Thomas en Gijs speelden goed en waren gefocust. Ze pakten de winst in de eerste set door de tiebreak naar zich toe te trekken. De tweede set begon heel goed en de heren stonden in no time 3-0 voor. Door een zeer geplaatste bal van Gijs verstapte één van de tegenstanders zich en moest zich na een kleine adempauze helaas opgeven. Onze heren gingen er dus met de hoofdprijs van door.

In de laatste wedstrijd van het toernooi bestreden clubgenoten Thomas en Vincent elkaar in de finale van de HE5. Beide heren hadden met goed tennis de finale bereikt, nu was het tijd om te zien wie de beste was. De finale werd een prachtige wedstrijd. Thomas en Vincent haalden het beste in elkaar naar boven en het publiek dat massaal aan het kijken was, zagen een spannende partij. Nadat Vincent de eerste set met 6-3 pakte, hervond Thomas zich en won de tweede set met 6-4. Ook de super tiebreak bleef enorm spannend tot het laatste punt. Uiteindelijk won Vincent met 10-8. Petje af voor beide heren, vonden niet alleen de aanwezig ouders maar het hele publiek. Een zeer waardige afsluiting van een supergezellig toernooi dat zeer goed uitpakte voor de aanwezige MLTC-ers.

Dat belooft wat voor 2019!