Corona Update: Competities gestopt, vrij spelen en trainen blijft mogelijk
14 oktober 2020
Categorie:
Tags:
Tags: , , ,

Het kabinet heeft extra maatregelen aangekondigd om de snelle stijging van het aantal coronabesmettingen een halt toe te roepen. De horeca moet sluiten, de maximale groepsgrootte wordt teruggebracht en amateursportwedstrijden zijn verboden. Dat maakte minister-president Rutte dinsdag 13 oktober bekend. Het zijn harde maatregelen, maar noodzakelijk in de bestrijding van het coronavirus. De maatregelen gaan in op woensdag 14 oktober en gelden voorlopig voor de komende 4 weken. Over 2 weken maakt het kabinet de balans op en bepaalt dan het vervolg van de maatregelen.

Hoewel er geen wedstrijden gespeeld mogen worden, kunnen we gelukkig wel blijven tennissen en padellen! Er zijn een aantal zaken waar rekening mee gehouden moet worden en deze vind je hier: KNLTB Corona informatie. In dit bericht van de KNLTB vind je ook links naar de speciale aandachtspunten voor tennis en padel, de websites van de overheid en NOC*NSF.

In het kort komt dit neer op:

  • Competitie en toernooien worden gestopt
  • Het blijft mogelijk om vrij te tennissen en te trainen, zowel buiten (banen afhangen verplicht) op de eigen vereniging of binnen in een hal.
  • De maximale groepsgrootte is 4 personen voor volwassenen vanaf 18 jaar (dit is exclusief trainer).
  • Dubbelen is toegestaan zolang er 1,5 meter afstand wordt gehouden. Zorg dat er geen fysiek contact is met je medespelers.
  • Naast de sportkantines zijn ook douches en kleedkamers gesloten. Neem dus voldoende water mee in je eigen fles en kom in sportkleding.
  • Publiek is niet toegestaan.
  • Na afloop van je training of je uurtje tennissen ga je direct naar huis. Het is niet de bedoeling dat er nog even gezellig wordt nagekletst.
  • Teamtennis in de weekenden kan doorgaan zolang de maatregelen in acht worden genomen. (Wil je meer weten over teamtennis? Neemt contact op met tc@mltc.nl).

Laten we ons met elkaar de komende weken aan de maatregelen en adviezen houden. Alleen samen krijgen we Corona onder controle!

Met sportieve groet,

Bestuur MLTC